Je woonkamer is de plek waar je meeste tijd in doorbrengt. De tv staat er, over het algemeen eet je daar ook, en de bank is ook. In de woonkamer heb jij je heerlijke vrije weekenden, waarin je helemaal niks hoeft uit te voeren. Gewoon lekker op de bank hangen en een beetje tv kijken. Lekker genieten zonder enige zorgen. Maar wat daar altijd een domper opzet, is een woonkamer die gewoon niet zo mooi is. Want laten we eerlijk zijn, je zit toch een stuk lekkerder in een woonkamer met een cozy en warme uitstraling? En ik snap het ook wel, soms is het gewoon best wel lastig om het zo inrichten. Dus daarom schrijf ik er even een blogje over, zodat ik misschien iemand kan helpen met het creëren van een mooie kamer. Zodat je straks nog lekkerder kan genieten!

Hang wat mooie versieringen op

Iets wat een kamer echt karakter geeft, is de versieringen die je ophangt in deze kamer. En dat kan natuurlijk heel verschillend zijn, want iedereen heeft een eigen smaak. Maar wat voor smaak je ook heeft, versieringen geeft karakter, en is daarom naar mijn mening zeker een vereiste. Dus naar wat voor versieringen moet je nou kijken? Als je opzoek bent naar een warme en cozy sfeer, is het leuk om wat fotolijstjes neer te zetten. Met bijvoorbeeld fotos van vrienden of familie, zodat ook al ben je alleen, je altijd omringt ben met mensen van wie je houdt. Ook gewoon leuke fotos van jezelf kan, waarop je iets doet waar je goede herinneringen aan hebt. Tevens is kunst ook altijd mooi, en het licht helpt ook heel erg. Je kan het zelfs combineren door mooie opbouwspots wit te richten op een schilderij. Zo breng je de pracht echt naar boven!

De vloer moet je ook niet vergeten

Een vloer geeft ook erg veel sfeer aan een kamer. Helaas is een vloer wat minder makkelijk en snel om even te verbouwen. Dat moet vaak al gebeuren tijdens het bouwen van het huis, en anders kost het erg veel geld, en ook veel tijd. Dus dat is niet voor iedereen een optie. Maar dat betekent niet dat je er niks mee kan doen! Tapijten bestaan namelijk ook nog steeds. En dit kan een kamer echt helemaal af maken. Al helemaal als je gaat voor de warme sfeer, kan een tapijt met een warme kleur je kamer zo veel karakter geven. Het zal alleen wat lastiger worden met het schoonmaken, maar je moet er tenslotte wat voor over hebben. Want hoewel het wat moeite zal zijn, krijg je zo wel de mooiste kamer, voor de optimale relaxatie!